Csináljuk együtt – Másképp, mint mások! 4. rész


Befejező részünk témái: tömörfa bútorajtó, alkatrészgyártás, belsőépítészeti elemek és bútorok.

Együttműködés a kölcsönös előnyök jegyében, azaz válságkezelés másképp.


Mire alapozzunk?

Ha felépül egy jó kapcsolat egy megbízható partnerrel, élvezhetjük az előnyét mindannak a tudásnak és háttérnek (gépek, alapanyagok, gyakorlat, tapasztalat), amellyel a partnercég rendelkezik.

Miért nem éri meg kicsiben?

Egyre több olyan asztalos vállalkozással dolgozunk együtt, ahol felismerik, hogy mennyi idő, energia és pénz veszik el az erőltetett saját komplex gyártásban. Számolnak és rájönnek, hogy nem éri meg. Miért is?
Az alapanyag beszerzésnél kis tételben nagy a költség és állandó gond a keresgélés, a válogatás, az utánjárás.
A jelenlegi bizonytalan nemzetközi alapanyaghelyzetben hol van, hol nincs, de van úgy, hogy sürgősen kell és sehol sincs megfelelő fűrészáru.
Ha mégis – sok idő- és energiaráfordítással – találunk a sürgős munkához megfelelő alapanyagot, akkor borítékolható, hogy olyan áron lesz, hogy ott már csak az egyik félnek lesz jó az üzlet. Ha kifutunk a határidőből, az jobb esetben is bizalomvesztéssel, rosszabb esetben pedig kemény kötbérrel jár.
A saját fűrészáru-beszerzésnél a maradék darabok is sokba kerülnek, kárba vesznek és foglalják az egyébként is szűk helyet az üzemben.

Olyat kínálunk, ami abból van, aminek látszik, ott készül, ahol mondjuk, akkorra készül el, amikorra ígérjük, és nagyobb érték, mint gondolnánk!

Cégünknél Weinig technikával 4,7 m hosszú osztályozott bútorléccé hossztoldjuk a rövidebb darabokat és ezekből értékes tömörfa alkatrészeket gyártunk nagy mennyiségben szekrény oldalakhoz, polcokhoz, fiókkávákhoz – a furnérozott forgácslaphoz közeli áron!

A kis tételű anyagbeszerzés mellett a gyártás is lényegesen költségesebb, mint a nagyobb volumenű gyártásnál. Olyan ez, mint a mezőgazdaságban: gazdaságosan csak nagy tételben lehet művelni!

A speciális ismeretek, a gyakorlat hiánya és az egyre égetőbb szakemberhiány miatt sem gazdaságos magunknak gyártani mindent. A tömörfa megmunkálásnak köztudottan rendkívül nagy a hely-, gép- és szerszámigénye is, ezért nem csak problémás és időigényes, de gazdaságtalan is kis tételben fűrészáruból tömörfa terméket előállítani annak, aki nem erre specializálódott.

Gépparkunkról

A korábbi cikkekben bemutatott célgépeken kívül a Weinig cégcsoport teljes körű tömörfa megmunkáló gépparkja is megtalálható üzemünkben, amivel házon belül tudunk sorozatvágni, hossztoldani, optimalizálógéppel darabolni és nagyfrekvenciás technológiával táblásítani.

Két db 5 tengelyes és egy db 3 tengelyes CNC megmunkáló központ is támogatja a teljes körű famegmunkálásunkat. Szakértő munkatársaink tudásukkal támogatják partnereinket:

asztalosok, gépészek, technikusok, mérnökök, programozók és terméktámogató, értékesítő menedzserek, akik közül több mint egy tucat olyan munkatársunk is van, aki egy vagy több évtizede erősíti csapatunkat.

Cégünknél magas szinten működik a kutatás-fejlesztés. Egy évekig tartó, államilag is támogatott kutatás-fejlesztési projektünk segítségével kifejlesztettük az extra méretű, 3 rétegű, görbülésmentes falapok gyártástechnológiáját, amivel akár 1600 mm szélességben is képesek vagyunk tömörfalapok gyártására – görbülésmentesen.


Miben tudunk segíteni?

Innovatív, növekedésorientált családi vállalkozás vagyunk.

A belső motiváció még él a csapatunkban, ennek köszönhetően folyamatosan és intenzíven születnek újabb és újabb termékek a cégünknél.

Izgalmas termékeinket folyamatosan fejlesztjük, viszont ahhoz, hogy ezekből kihozzuk a bennük rejlő lehetőségeket, kell a széleskörű jó kapcsolat és ajánlási rendszer, korrekt együttműködő partnerekkel. Az összes bútorajtónkat, bútorcsaládunkat, belsőépítészeti termékünket kizárólag belső fejlesztő csapatommal és két fiammal tervezzük és fejlesztjük közel 30 éve. Egyediségük, különlegességük és széles termékpalettánk a névjegyünk is egyben, ezek a termékek nem köszönnek vissza a bútoráruházak kínálatából, nem tömegcikkek olcsó gyártóktól.

Együttműködési lehetőségek

A bútorajtók és kiegészítők mellett kész bútorokat, belsőépítészeti termékeket is beszerezhetnek széles termékpalettánkról partnereink az ügyfeleik komplex kiszolgálása érdekében.

Kialakult partneri kapcsolatainknál nemcsak hozzánk fordulnak termékekért és szolgáltatásokért, de mi is kiajánlunk konyhabútor-gyártással hozzánk forduló magánügyfeleket a megbízható konyhabútor-gyártó partnereinkhez.

Tömörfa termékeink

Bútorajtók és félkész alkatrészek szabad méretválasztékban, egyedi felár nélkül, 3 exkluzív fafajból, hatalmas szín-, struktúra- és formaválasztékban.

Széleskörű kiegészítő választék:

Párkányok, polckorlátok, szellőző és apácarácsok, korpusz alkatrészek választhatóak kedvező árú, hossztoldott kivitelben is, színazonos felületkezeléssel.

Komplett bútorzat – kiegészítők az egységes berendezéshez modern, klasszikus és Provence stílusban.

Belsőépítészeti termékek: üreges tömörfa gerendák, térelválasztók, falburkolatok.


Mi várható a jövőben?

Tapasztalatunk szerint az igényesebb, tehetősebb, egészség- és környezettudatos ügyfélkörben egyre többen vágynak egyediséget is megtestesítő igazi tömörfa bútorokra. Amíg a gyengébb minőségű bútorokat gyakrabban, sok gonddal, utánjárással cserélik, addig a tömörfából készült bútorok nem csak tartós, időtálló használati eszközként szolgálnak, de értékálló befektetést is jelentenek, ezért várhatóan még jobban felértékelődik majd a jövőben az ilyen bútorok utáni kereslet. A legértékesebb tömörfa bútorok teljes keresztmetszetben fából készülnek, ezért sérülés esetén felújíthatóak, a környezetet is kímélve nem kerülnek lomtalanításba, nemzedékeken át öröklődnek.

Egy igazi tömörfa bútor örök érték marad, nem csak úgy, mint egy használati tárgy.


Várjuk azon partnerek jelentkezését, akik a jövőt másképpen gondolják és az együttműködésben a lehetőséget látják!

Pfiffer Bútor Mór Kft. 8060 Mór, Árkipuszta Ipartelep 
t.: +36 30 619 6573
e.: info@pfifferbutor.hu
www.pfifferbutor.hu

2023.04.12., szerda

A termék nagyon tetszik, és boldog vagyok, hogy ezt választottam. Beépítéssel, és szállítással nagyon elégedett vagyok, a két fiatalember akik szállították figyelmesek voltak.

MZSné

Nagy örömünkre megérkezett tegnap a bútor. Köszönjük a precíz leszállítást, a két kedves kolléga udvarias, szolgálatkész hozzáállását és a bútor db-ok gyors felállítását.

K.Gyuláné

Köszönettel megkaptam a megrendelt bútort. Nagyon szép és jó a minősége. Gratulálok! Nagyon aranyos volt az ügyintéző és nagyon rendes volt a műszaki kolléga

H.Ferenc

Megérkezett a megrendelt bútor. Nagyon megvagyok elégedve a bútor minőségével és a kiszállító személyek lelki ismeretes munkájával is. Kívánok a Pfiffer Bútor összes dolgozójának jó egészséget és minden jót az életben.

R.Anikó

Kedves Pfiffer Bútor! Minden elismerésem az Önöké! A leszállított bútorok csodálatosak. Családunk egy álma vált ma valóra! Üdvözlettel: Nagy család

Nagyné Magdolna

Kedves Barbara, Kedves Lilla! Ma összeszerelték a csodálatos hálószobabútort. Minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon köszönöm a segítségüket és a szerelőknek a professzionális munkát! Külön köszönet az ajándékért, nagyon jól mutat az áthidalón.

L. László

Kedves Barbara! Egy órája mentek el a szakemberek, mi pedig azóta is csak ülünk és tátott szájjal raktározzuk, amiben részünk van. Köszönünk mindent!

N.János
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben