Csináljuk együtt - Több, mint kontaktcsiszolás


 • CSINÁLJUK EGYÜTT – MÁSKÉPP, MINT MÁSOK!

  Szakosodjunk, erősödjünk együtt, mindenki csinálja azt, amiben a legjobb! Hasznosítsuk az erősségeinket és az energiánkat még jobban!


  3.rész - Több, mint kontaktcsiszolás

  Ebben a részben az 1600 mm-es munkaszélességben végzett gyalulással egy műveletben végezhető kontakt csiszolásról, felület strukturálásról és felület előkészítő kapacitásunkról lesz szó.


  Stratégia és beruházás:

  A jobb anyagkihozatal és a különleges megrendelői igények miatt megnőtt a kereslet a nagyobb szélességű alkatrészekre és a strukturált felületekre az asztalos termékeknél. Az 5 évvel ezelőtti stratégiai koncepciónk egyik alapelve az volt, hogy célozzuk meg az extra 1600 mm-es megmunkálási szélességet a gyalulásnál, csiszolásnál, festésnél és a csomagoló gépünknél. Az 1600 mm-es megmunkálási szélesség miatt fel kellett kutatnunk Európa összes rangos kombinált csiszológépgyártóját. Két fiammal többször megjártuk Németországot és Olaszországot is mire megtaláltuk a megfelelőt. Nem kis fejfájást okozott nekünk, hogy sok esetben kétkedve fogadták a gépgyártók a 8 aggregátos 1600 mm es munkaszélességű gyalufejjel kombinált gépsor igényünket. Köszönhetően a műszaki kérdésekben nyughatatlanul kíváncsi beállítottságunknak, sok mindent felfedeztünk, megtanultunk a technológiai kihívások kutatása során. Végül 2021. év elején beüzemelésre került egyik büszkeségünk, Közép-Európa legnagyobb, Weber típusú kombinált gyalu és csiszológépe. A 12 tonnás, 6.5 méter hosszú gépsor új fejezetet nyitott vállalkozásunk történetében.

  Új munkatársunk egy áteresztéssel 8 munkafázist képes elvégezni, gyalulástól a különleges struktúrájú felület kialakításáig. Fűrészfogmintás, gyalunyomos, koptatott és egyéb különleges felületek előállítása mellett, kereszt irányban is csiszol, és az aggregátok egy része forgásirány váltásra is képes. A 8. egységben bolygó tárcsákon, 16 forgó fejjel speciális csiszolási, kefézési műveleteket is tudunk végezni.

  A komplex tudás és nagy teljesítmény különleges háttér igényeket is támasztott a villamos rendszerünkkel szemben, új gerinc kábel és trafó csere is szükségessé vált a 110 KW energia szükséglet miatt.
  Tapasztalat:

  Bár több mint 25 éves csiszolási tapasztalattal rendelkeztünk, a beruházás előkészítése során még sokat tanultunk a csiszolásról, többek között felismertük, hogy a tömörfánál az igazán jó felületnek tömörnek kell lennie, de nem jó ha roncsolódással tömörített, ahol a szálak összenyomódással összegabalyodnak. A csiszolás, ha túl nagy nyomással történik, az azt következő festésnél szálfelhúzódásokat okoz, lerontja a minőséget, több munka, több festékanyag és gyengébb minőség lesz a következménye. A 1600 mm széles spirálfejes gyalu aggregát ferdén elhelyezett lapkákkal, ideális nyíró forgácsolással választja le a felesleges anyagréteget, összenyomás és beszakadások nélkül. 


  A bérmunkában végzett MDF festésünknél a gépi elő- és köztes csiszolás is kulcskérdés a párhuzamos és síkfelületek miatt, ehhez nagyon pontos gép, sok tapasztalat és precíz beállítás kell. Ha ezek a feltételek nem adottak, akkor tehetünk akármit, csak idő és költségigényes kézi csiszolással tudjuk a köztes csiszolásokat elvégezni, aminek a végeredménye véleményes lesz. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a csúcstechnikát képviselő gép mellé olyan szakembergárda is rendelkezésre áll, ahol még él a szakmai igényesség, gép ismeret és nyitottság az új dolgokra. Mindezek mellett fontos megemlítenünk, hogy bár úgy gondoljuk, hogy értjük és beszéljük a tömörfabútor gyártás nyelvét, de mint ahogy a jó pap is holtig tanul, nekünk is rengeteg lehetőségünk van még a fejlődésre.
  Háttér és erősségek:

  Hosszú idő és nagy eltökéltség kell, hogy megismerjük, megtanuljuk és alkalmazzuk is a szükséges technológiákat, de a speciális megmunkálásokhoz nem elég az elérhető legmagasabb színvonalú gépet megvenni, mindig valami hiányzik belőle, ezért kivétel nélkül minden beszerzett gépünket átalakítjuk, magunkra szabjuk. A tömörfa megmunkálás speciális igényeit saját magunk által gyártott gépekkel és eszközökkel is támogatjuk, amihez egy teljes fém forgácsoló gépparkot is beszereztünk, amivel a célgépeinket gyártjuk és a gyári gépeket átalakítjuk-javítjuk.

  Kísérletező szellemiségünk és maximalizmusra törekvésünk hajt előre, nyughatatlanul keressük az újabb és újabb kihívásokat, vállalkozásunkban kiemelkedően sok az innováció. A kiemelkedő géppark mellet a folyamatainkat is XXI. századi informatikai fejlesztésekkel és egyedi, a saját folyamatainkra írott célszoftverekkel támogatjuk. Egyre kevesebb a fejből végzett munkafolyamat, csökken a felesleges művelet és kommunikáció. Gyártás követő rendszerünknek és a digitális feladat tervezésnek, valamint automatikus jelző rendszereinknek köszönhetően következetesen tartjuk a beígért határidőket, presztízst csinálunk abból, hogy betartsuk, amit megígérünk.
  Cél és lehetőségek:

  Tény, hogy sajnos nagyon kevés az olyan beszállító, akire támaszkodni lehet. A vállalt határidő betartása, a stabil minőség nagy érték - ha ilyen kapcsolatokra alapozhat valaki, nem kell idegeskednie, egy idő után nem az ár lesz a legfontosabb szempont, hanem a nyugalom és a biztonság. Kevesebb problémával jóval nagyobb profitot sikerül realizálni és a lényegre, a saját erőssége kiaknázására tud koncentrálni mindenki. Ennek következtében tovább nő az ügyfeleinél a bizalom és az elégedettség, ez aztán újabb rendeléseket és ajánlásokat fog eredményezni.

  Ne számháborúzzunk az árak csökkentésével és egymás alá ígéréssel, hanem a színvonal emelésével, megbízhatósággal, és a különleges termék kínálattal legyünk versenyképesek. Nyújtsunk élményt és szolgáljuk meg a bizalmat a jó minőséggel és a határidőre teljesítéssel, a magánvásárlóknál éppúgy, mint a cégek közötti együttműködésben. Ha összeadódik a vállalkozásokban lévő tudás, ha mindenki az erősségeit fejleszti, megsokszorozódik az erő és nő a teljesítmény.

  Pfiffer János


  Miben tudunk segíteni?:

  Napi többszáz m2-es kapacitással tudjuk támogatni partnereinket kontaktcsiszolási, felületstrukturálási, és különböző festési műveletekben.

 • Várjuk azon partnerek jelentkezését, akik a jövőt másképpen gondolják, és az együttműködésben lehetőséget látnak!


  Következő cikkben a tömörfa ajtó-alkatrész gyártásról, belsőépítészeti elemekről lesz szó.


  "Olyat kínálunk, ami abból van, aminek látszik, ott készül, ahol mondjuk, akkorra készül el amikorra ígérjük, és nagyobb érték mint gondolnánk!"


  Pfiffer Bútor Mór Kft. 8060 Mór, Árkipuszta Ipartelep 
  t.: +36 30 619 6573
  e.: info@pfifferbutor.hu
  www.pfifferbutor.hu


  2023.01.31., kedd

  A termék nagyon tetszik, és boldog vagyok, hogy ezt választottam. Beépítéssel, és szállítással nagyon elégedett vagyok, a két fiatalember akik szállították figyelmesek voltak.

  MZSné

  Nagy örömünkre megérkezett tegnap a bútor. Köszönjük a precíz leszállítást, a két kedves kolléga udvarias, szolgálatkész hozzáállását és a bútor db-ok gyors felállítását.

  K.Gyuláné

  Köszönettel megkaptam a megrendelt bútort. Nagyon szép és jó a minősége. Gratulálok! Nagyon aranyos volt az ügyintéző és nagyon rendes volt a műszaki kolléga

  H.Ferenc

  Megérkezett a megrendelt bútor. Nagyon megvagyok elégedve a bútor minőségével és a kiszállító személyek lelki ismeretes munkájával is. Kívánok a Pfiffer Bútor összes dolgozójának jó egészséget és minden jót az életben.

  R.Anikó

  Kedves Pfiffer Bútor! Minden elismerésem az Önöké! A leszállított bútorok csodálatosak. Családunk egy álma vált ma valóra! Üdvözlettel: Nagy család

  Nagyné Magdolna

  Kedves Barbara, Kedves Lilla! Ma összeszerelték a csodálatos hálószobabútort. Minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon köszönöm a segítségüket és a szerelőknek a professzionális munkát! Külön köszönet az ajándékért, nagyon jól mutat az áthidalón.

  L. László

  Kedves Barbara! Egy órája mentek el a szakemberek, mi pedig azóta is csak ülünk és tátott szájjal raktározzuk, amiben részünk van. Köszönünk mindent!

  N.János
  A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
  Rendben