Csináljuk együtt - Felületkezelés


CSINÁLJUK EGYÜTT – MÁSKÉPP, MINT MÁSOK!

Az előző részben említettük, hogy a jövőben szeretnénk partnereinkkel megosztani erősségeinket, tudásunkat. Ebben a részben a felületkezelő kapacitásunkat mutatjuk be.


2.rész - Felületkezelés

Pácolás - lakkozás színre festési gyakorlatunk több mint húsz éves tapasztalatunkból fakad. Amikor elterveztük, hogy fejlesztjük a felületkezelési technológiánkat az alábbi lényeges pontokra fókuszáltunk: A festésnél kiemelten számít a magas minőségi és mennyiségi követelmény ezt korrektül kiszolgálni csak nagyon precíz és hatékony géppel lehet, a tökéletes reprodukció, a lehető legmagasabb automatizmus nem opció. Az emberi „tényezőket” le kell csökkenteni, a „gép az ember barátja”, nem megy szabira nem fárad el, nem betegszik le a megfelelő karbantartás mellett.


Gyártócsarnok - Gépsor

Mivel a felületkezelés óriási hely igénnyel jár azzal indítottuk a projektet, hogy építettünk egy 1400 m2 es csarnokot a festőgépnek és a hozzátartozó szárítónak, gondoltunk az elő és után pufferolásra is! Olyan rendszert építettünk a Makor cég egységeiből, ahol a szabályozott klíma és a páratartalom, zárt rendszerben, légkezeléstől a festésen át egészen a szárításig egy egységben teljesül. A 28 m hosszú szárítógéppel egybekötött automata gépsor 1600 mm munkaszélességgel dolgozik, az alkatrészek alakját és méretét 2 db 3D szkenner biztosítja ami az antisztatikus tisztító egység után beméri az alkatrészek geometriáját. A 24 db szárító tálca 5500 mm hosszú alkatrészeket is képes fogadni összesen 210 m2 hordozó felülettel. Gépünk egy robotkaros 5 pisztolyos és egy oszcillálós 4 pisztolyos egységgel dolgozik Stop & Go és folyamatos áteresztő üzemmódban. A környezet védelem mellet a munkatársaink egészségének a megóvása is kardinális kérdés volt a kiválasztásnál. Az egész festési folyamatot panorámás üvegfelületeken át követheti a gépkezelő.Festékkonyha

A gépsor kiszolgálását egy külön festék konyha biztosítja 8 alacsony és 8 magas nyomású Wagner egységgel, teljesen automata anyag előkészítéssel biztosítja a gyors átállást, az anyag keverés folyamatos, mindig friss anyag megy a gépbe, nincs a fazékidő előrehaladtával minőség és állag változás.Energiaigény

A légcsere folyamán keletkező kidobott hő miatt az energia igény óriási. Ezt a problémát a gyártás során keletkezett melléktermékünkkel, brikettel és aprítékkal oldjuk meg, így ezáltal is gazdaságosabbak tudunk lenni. A légkezelés, a sűrített levegő előállítás, és a kinematikus energia igény miatt a villamos energia igény is jelentős. A 230 kW teljesítményű napelem telepünk besegít az ellátásba, így ezek az előnyök is tovább szállnak a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfeleinkre is.További előnyök közé tartozik az anyagtakarékosság, amit a mellé szórás csökkentésével tudunk elérni, az egyenletes rétegvastagság a minőség szempontjából is lényeges „Pont akkor, pont annyit, pont úgy”!


A teljesítmény javul, a határidő le rövidül, a minőség és a gazdaságosság új értelmet nyer!


Egy olyan technikát sikerült csatasorba állítani, amivel régi álmunk vált valóra.

Ezt a lehetőséget kínáljuk minden olyan partnerünknek, akik a kézi munkát és a fentiekben leírt problémákat szeretnék 21. századi megoldásokkal a kooperációs lehetőségek kihasználásával igénybe venni és a festési problémákkal való küszködés helyett a saját erősségeikre támaszkodva a nagyobb érték kihozatalra és a gyorsabb, eredményesebb munkára nyitottak. Aki a gyengeségeket akarja erősíteni az sok energiával max. egy közepes eredményt érhet el, aki az erőségeire fókuszál az kevesebb energiával sokkal nagyobb eredményt érhet el ugyanannyi idő alatt.

Fontos és alapvető kérdéssé vált a hatékonyság miatt minden asztalos üzemnek mérlegelni, mi az amit érdemes magunknak csinálni és mi az amit érdemes kidelegálni. Még gyerekkoromban mély nyomot hagyott bennem ez a mondás „ Fiam ha kell egy liter tej azért nem veszünk egy egész tehenet” és elgondolkodtató az is amit egy barátom mondott: „A legjobb jacht a haverodé mert a gondozás és a probléma az övé, az élményen és az eredményen meg osztoztok.”

Egy sok száz milliós beruházás nekünk is csak úgy tud megtérülni, ha ki van használva. Igyekszünk olyan árakon és olyan komplex szolgáltatásokat vállalni, ami nem csak nekünk, de partnereinknek is nyereséget eredményez. Azt az elvet követjük, hogy nem kell, hogy folyjon a csap elég ha csöpög, de azt folyamatosan tegye.

Mindig is az egyik legfontosabb szempont volt a minőség mellett a cégünk megbízhatósága, a mindig pontos határidő betartása, amit a visszatérő partnereink igazolnak.

-Ha nincs elég szakembered aki megfelelő minőségben elvégezné határidőre a vállalt munkát
-Ha nincs elég kapacitásod a nagyobb projekteknél, vagy az elszállt energia árak miatt nem lenne gazdaságos nálad végezni a felület kezelést, keress bennünket és működjünk együtt! 

Várjuk azon partnerek jelentkezését, akik a jövőt másképpen gondolják, és az együttműködésben lehetőséget látnak. 

Következő cikkben az 1600 mm-es munkaszélességben végzett gyalulással egy műveletben végezhető kontakt csiszolásról, felület struktúrálásról, és egyéb felület előkészítő kapacitásunkról lesz szó. 


Pfiffer János

"Olyat kínálunk, ami abból van, aminek látszik, ott készül, ahol mondjuk, akkorra készül el amikorra ígérjük, és nagyobb érték mint gondolnánk!"

Pfiffer Bútor Mór Kft. 8060 Mór, Árkipuszta Ipartelep 
t.: +36 30 619 6573
e.: info@pfifferbutor.hu
www.pfifferbutor.hu

2022.12.20., kedd

A termék nagyon tetszik, és boldog vagyok, hogy ezt választottam. Beépítéssel, és szállítással nagyon elégedett vagyok, a két fiatalember akik szállították figyelmesek voltak.

MZSné

Nagy örömünkre megérkezett tegnap a bútor. Köszönjük a precíz leszállítást, a két kedves kolléga udvarias, szolgálatkész hozzáállását és a bútor db-ok gyors felállítását.

K.Gyuláné

Köszönettel megkaptam a megrendelt bútort. Nagyon szép és jó a minősége. Gratulálok! Nagyon aranyos volt az ügyintéző és nagyon rendes volt a műszaki kolléga

H.Ferenc

Megérkezett a megrendelt bútor. Nagyon megvagyok elégedve a bútor minőségével és a kiszállító személyek lelki ismeretes munkájával is. Kívánok a Pfiffer Bútor összes dolgozójának jó egészséget és minden jót az életben.

R.Anikó

Kedves Pfiffer Bútor! Minden elismerésem az Önöké! A leszállított bútorok csodálatosak. Családunk egy álma vált ma valóra! Üdvözlettel: Nagy család

Nagyné Magdolna

Kedves Barbara, Kedves Lilla! Ma összeszerelték a csodálatos hálószobabútort. Minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon köszönöm a segítségüket és a szerelőknek a professzionális munkát! Külön köszönet az ajándékért, nagyon jól mutat az áthidalón.

L. László

Kedves Barbara! Egy órája mentek el a szakemberek, mi pedig azóta is csak ülünk és tátott szájjal raktározzuk, amiben részünk van. Köszönünk mindent!

N.János
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben