Csináljuk együtt


Együttműködés a kölcsönös előnyök és a válságkezelés jegyében

CSINÁLJUK EGYÜTT – MÁSKÉPP, MINT MÁSOK!


Az elmúlt időszakban jelentkező válsághelyzetek minden vállalkozás életét megnehezítették: szakemberhiánnyal küzdenek, nehézkes az alapanyagbeszerzés, már jelenleg is több cég fennmaradását veszélyezteti az energiaválság és a neheze még csak ezután jön.


1.rész - Együttműködés


Az elmúlt időszakban jelentkező válsághelyzetek, minden vállalkozás életét megnehezítették: szakemberhiánnyal küzdenek, nehézkes az alapanyagbeszerzés, már jelenleg is több cég fennmaradását veszélyezteti az energiaválság és a neheze még csak ezután jön. Sokat gondolkodtunk a családommal és a felső vezetéssel, hogyan tudnánk felkészülni a ránk váró, igen nehéz időszakra.

Arra a döntésre jutottunk, hogy még tovább erősítjük a partneri kapcsolatainkat, magas minőségű bútorajtókkal, bútorokkal, tömörfa alkatrészekkel, kiemelkedő szolgáltatásokkal látjuk el a kisebb és nagyobb asztalos üzemeket, generál kivitelező fő és alvállalkozókat. Megosztjuk tudásunkat, még szélesebb körben, bízunk abban, hogy a nehéz idők erős vállalkozásokat szülnek, az erős vállalkozások jó időket hoznak majd. Meggyőződésünk, hogy a jövőben azok a cégek tudnak túlélni és fejlődni, akik nyitottak az összefogásra, a magasabb szintű kapcsolatépítésre, mert együtt mindenki többet ér. A hatékonyság és az eredményesség létkérdéssé válik, szükséges szélesítenünk a szolgáltatásaink és a termékeink kínálatát, emelni a színvonalat a versenyképesség növelése érdekében, olyan munkafolyamatokkal, amelyekre a saját vállalkozásunkban nem rendelkezünk megfelelő lehetőségekkel. Együtt kell működnünk olyan megbízható partnerekkel, akik kiegészítik a tudásunkat, kapacitásunkat. Nemzetközi példák jól mutatják mekkora lehetőség rejlik a partnerségek kiaknázásában.

A válság, ami a küszöbön áll, összetartást rugalmasságot, másképp gondolkodást kíván minden jövő képes vállalkozástól! Tisztán látszik, hogy nem a nagy és nem az erős, hanem a rugalmas és gyors lesz a túlélő. Egy kisebb univerzális asztalos üzemben nem állnak rendelkezésre azok a technológiák, amivel a tömörfa bútorajtó és alkatrészgyártás gazdaságosan végezhető. Körülményesebb, költségesebb, nem kifizetődő és a minőség is nehezebben biztosítható. Az egyedi tervezésű, felméréssel, helyszíni beszereléssel járó munkák esetében viszont sokkal hatékonyabbak tudnak lenni a kisebb, pár fős asztalosüzemek, mint a nagyobb vállalkozások. Ezen gondolatok és törekvések mentén fogalmazódott meg a Pfiffer Bútor csapatának fejében egy válságkezelési megoldás, ahol az összetartó vállalkozásokban az erősségek ki tudnak emelkedni, a gyengeségek pedig el tudnak törpülni.


Vállalkozásunkról:

A Pfiffer Bútor Mór Kft. tömörfa teljes körű megmunkálására, bútorok bútorajtók és kiegészítők gyártására specializálódott faipari vállalkozás. Magyar családi vállalkozásunk 1994-ben alakult és töretlenül fejlődik, saját a Vértes lábánál fekvő 3,5 hektáros iparterületén, amit két fiammal és a több évtizede velünk dolgozó szakember gárdával működtetünk. Szinte minden tömörfamegmunkálási folyamatot az arra kifejlesztett csúcskategóriás géppel végzünk. 28 év alatt sikerült olyan gépekkel és gépsorokkal támogatnunk a gyártási folyamatainkat, amik biztosítják a legmagasabb minőségi elvárásokat a legjobb hatékonyság mellett. A közel három évtizedes eredményes múltra visszatekintő szakértő csapatunk a rönkfűrészeléstől a speciális tömörfamegmunkálási feladatokon át egészen a felületkezelésig képes biztosítani a magas minőséget az egyedi igények kiszolgálása mellett úgy, hogy a vállalt pontos határidő minden körülmények között be van tartva. Ezekre nagyon büszkék vagyunk és ez kiemelkedő előnyt jelent a velünk együttműködő partnereknek is. Szeretnénk megosztani és kamatoztatni a jövőben még több együttműködő partnerrel ezt a felhalmozott tapasztalatot, a kiemelkedő gép kapacitásunk kihasználását és a több mint 2000 m3 es fűrészárú alapanyag bázis felhasználást, ami rendelkezésünkre áll.
Alapanyag előkészítés a Pfiffer Bútor Mór Kft-nél

Évente több, mint ezer m3 rönköt fűrészelünk fel magyar erdőkből származó tölgy, fekete dió erdei vadcseresznye fafajokból. Ez a folyamatosan nagy mennyiségű alapanyagkészlet a megbízható, probléma mentes tömörfa bútor gyártás alapfeltétele. A felfűrészelés után 1,5-2 éves feszültségmentesítő pihentetés és előszárítás következik szabad levegőn, ahol teljesen kiszárad a fából a kötött víz és tökéletesen megnyugszik az alapanyag. A fa természetes élő anyag, időt kell adni neki, hogy később a belőle készülő bútor is tartós, használata problémamentes legyen. A gondos fűrészárú előszárításnál, olyan több évtizedes tapasztalatokat hasznosítunk, ami biztosítja, hogy a fűrészáru teljes felületén a lécek alatt is egyenletesen, foltmentesen és a lehető legkisebb deformációval száradjon az alapanyag a szabad levegőn télen nyáron. A műszárítás kíméletes konvekciós szárítással pontos menetrendek alkalmazásával történik 8 %-os szobaszáraz állapotig ezt az állapotot a gyártócsarnokunkban is fenntartjuk klimatizálással egészen a felületkezelésig.

Többrészes cikksorozatunkban, bemutatjuk majd a további munkafolyamatainkat és azokat az előnyöket lehetőségeket, amivel partnerségben tudjuk egymást erősíteni.

Pfiffer János"Olyat kínálunk, ami abból van, aminek látszik, ott készül, ahol mondjuk, akkorra készül el amikorra ígérjük, és nagyobb érték mint gondolnánk!"

2022.12.05., hétfő

A termék nagyon tetszik, és boldog vagyok, hogy ezt választottam. Beépítéssel, és szállítással nagyon elégedett vagyok, a két fiatalember akik szállították figyelmesek voltak.

MZSné

Nagy örömünkre megérkezett tegnap a bútor. Köszönjük a precíz leszállítást, a két kedves kolléga udvarias, szolgálatkész hozzáállását és a bútor db-ok gyors felállítását.

K.Gyuláné

Köszönettel megkaptam a megrendelt bútort. Nagyon szép és jó a minősége. Gratulálok! Nagyon aranyos volt az ügyintéző és nagyon rendes volt a műszaki kolléga

H.Ferenc

Megérkezett a megrendelt bútor. Nagyon megvagyok elégedve a bútor minőségével és a kiszállító személyek lelki ismeretes munkájával is. Kívánok a Pfiffer Bútor összes dolgozójának jó egészséget és minden jót az életben.

R.Anikó

Kedves Pfiffer Bútor! Minden elismerésem az Önöké! A leszállított bútorok csodálatosak. Családunk egy álma vált ma valóra! Üdvözlettel: Nagy család

Nagyné Magdolna

Kedves Barbara, Kedves Lilla! Ma összeszerelték a csodálatos hálószobabútort. Minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon köszönöm a segítségüket és a szerelőknek a professzionális munkát! Külön köszönet az ajándékért, nagyon jól mutat az áthidalón.

L. László

Kedves Barbara! Egy órája mentek el a szakemberek, mi pedig azóta is csak ülünk és tátott szájjal raktározzuk, amiben részünk van. Köszönünk mindent!

N.János
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben