Tömörfa bútorok - Ami értéket jelent


A tömörfa bútorok minden szempontból az értékállóságot, időtlenséget, esztétikumot képviselik a bútorok között. Pfiffer János, a Pfiffer Bútor Mór Kft. tulajdonos ügyvezetője több évtizedes tapasztalatait megosztva avat be a gyártás és a kiválasztás rejtelmeibe és olyan információkkal gazdagít bennünket, melyekre laikusként nem is gondolnánk.


A szinte végtelen bútorválasztékban egyre nehezebb megtalálni azokat a darabokat, melyek nem csak megjelenésükben, de a minőségüket, tartósságukat tekintve is kiállják majd az idők próbáját.
Hogyan ismerhetjük fel az igazán értékes és tartós bútorokat, hol találhatunk rájuk, mire figyeljünk a kiválasztásnál. Ezekben a kérdésekben ad tanácsot Pfiffer János, a Pfiffer Bútor Mór Kft. tulajdonos ügyvezetője 25 év gyártói, kereskedői és - nem utolsó sorban - felhasználói tapasztalatait megosztva velünk.


Ha olyan bútort szeretnénk, melynél fontos a tartósság, a minőség és az értékállóság, nincs könnyű dolgunk. Ha számít a környezettudatosság, az egészség, valamint a komplex, magas szintű szolgáltatás is, akkor már kicsit többet is kell áldoznunk, azonban utánaszámolva gyorsan kiderül, hogy megéri ezekért többet fizetnünk.

 

Az igazi tömörfa bútor és előnyei

Az érzés, mely egy tömörfa bútort látva, tapintva megszületik bennünk, semmihez sem fogható. Aki beleszeret egy tömörfa bútorba, arra törekszik, hogy a fából áradó nyugalmat otthonában és környezetében is élvezhesse.

Az egyedi fabútor előkelő és természetes. Nem csak lakásunkat öltözteti fel, de szépsége eredetiséget is kölcsönöz környezetének. A tömörfából készült bútorok minden darabja egyedi és megismételhetetlen: magában hordozza az erdő hangulatát, tiszta levegőjét, a fa melegségét és a természetes felületek nyújtotta életérzést.

Az öt érzékszervünkön kívül van még egy kifinomult hatodik is. A valódi tömörfa bútor megérintése és látványa ösztönös vágyat ébreszt, hogy megsimogassuk, érintése biztonsággal megnyugvással ajándékoz meg bennünket. A hatodik érzékünk megmutatja valódiságát és azt a boldog, örömteli érzést nyújtja, amire csak a természetes anyagok közelsége képes. Egy szép bútor, mely tömörfából készül, képes a lakást otthonná alakítani.

A valódi fa az egyik legfinomabb természetes anyag. A tömörfából készült bútor mindig egyedi, mint a fa, amelyből készült, és soha nem megy ki a divatból.

Szilárdság, tartósság

A bútor mozgatása során érződik, hogy mennyire masszív. A szekrénytestek és az ajtók vastagsága is arra utal, hogy milyen igényekre és mekkora élettartamra tervezték a bútorokat. A valódi tömörfa bútoroknál a belső, nem látszó részek is tömörfából készülnek.

Az árverseny miatt egyre vékonyabb és egyre ritkább sűrűségű forgácslapból készült bútorok kerülnek a piacra, melynek eredménye a minőségromlás: pl. a szekrénytestből kiszakadó pántok és széteső lap illesztések. A lapraszerelt bútorok esetén a tulajdonos által nagy kínlódással, helyszínen összeszerelt szekrénytestek a következő tatarozásnál sok esetben veszélyes hulladékként kerülnek ki a lakásokból.

Felújíthatóság, értékállóság

Tekintettel arra, hogy a tömörfa teljes keresztmetszetében természetes anyag, a javítása, felujítása évtizedek múlva sem okoz gondot. A furnérozott és laminált bútorok a vékony rétegek sérülése esetén gazdaságosan nem javíthatók. A laminált és furnérozott forgácslapok éleinél folyadékok hatására megdagadhat a forgácslap maganyag és a vékony fedőrétegek felhólyagosodnak, leválnak.

Kötések, kialakítások

A tömörfa mechanikai tulajdonságai miatt használhatók olyan kötések és kialakítások, melyeket más anyagoknál nem tudnak alkalmazni, mint pl. rejtett polctartók, speciális sarokkötések. Kárpitozott székek esetén figyeljünk a nem látszó kárpitozott ülőlap maganyagára is.

Alapanyag

Többször találkoztam olyan esettel, hogy a tömörfa ajtókkal felöltöztetett laminált szekrénytest esetén az egész bútorra kijelentik: “tiszta tömörfa”. Volt, ahol a tömörfa jelzőt egy vékony furnér réteggel borított forgácslapra alkalmazták, a legrosszabb eset pedig az, amikor vékony furnér rétegként sincs jelen a tömörfa a bútorban. Idővel csalódást okozhat a gazdájának a vékony borító réteg alól előkerülő préselt, ragasztott forgácslap.

A könnyű gyárthatósága és olcsó ára miatt olyan bútorok jelennek meg a bútoráruházak kínálatában, melyek első látásra hasonlíthatnak a tömörfára.

Vasalatok

Sokan nem ismerik a bútorokba szerelt vasalatok legújabb generációját, pedig gyakran ezeken is múlik egy bútor tartóssága. Egy korszerű vasalattal szerelt bútor használata élményt nyújt, megörvendeztet nap mint nap. A tömörfa bútor korszerű vasalatokkal szerelve nem csak örök érték, de élmény a mindennapi használata is. Már nem az elérhetetlen luxus kategóriába tartoznak a csillapított csukódású ajtópántok, a teljes kihúzású, egy mozdulattal kiszerelhető fiókvasalatok. Fontos tehát ezeket a kérdéseket is körbejárni, mielőtt döntést hozunk.

Egészség és környezetvédelem

A tömörfa a leginkább idő- és értékálló bútorok alapanyaga. Az ilyen bútorok gyártásával és használatával a környezetünket is csekély mértékben terheljük, a fa természetes körülmények között újratermelődik.

A fa mint élő természetes anyag

A tömörfa bútor él: az egészséges lakás tüdejeként beszívja a párát, ha sok és leadja, ha száraz a levegő, így segít egészséges szinten tartani a klímát. Ha egy lakásban a fabútorok tartósan túl száraz, vagy túl nedves egészségkárosító klímában állnak, akkor dagadással, vagy száradással vészjeleznek, ezzel óvva az egészséges otthon biztonságát. A fabútorok nyitott pórusaikon keresztül nemcsak lélegeznek, hanem jelentős mennyiségű káros anyagot is képesek megkötni, ezáltal megelőzve az allergiás reakciók kialakulását. A tömörfa nem töltődik fel elektrosztatikusan, sőt, levezeti a káros feszültséghalmozódásokat.

Megbízható, elérhető hazai gyártó, vagy sorozatgyártó külföldi multiáruház?

A magyar tömörfa bútorgyártás tradicionális alapokra épült: nemcsak a magyar madárcseresznye, tölgy, és kőrisfáink, de a tömörfa bútorgyártásunk is nemzetközileg elismert, így bátran bízhatnak a hazai tömörfa bútorgyártók által kínált bútorok tartósságában és minőségében.

Célszerű olyan forgalmazót, vagy gyártót keresni, ahol a saját termékeiket nemcsak elkészítik, hanem komplex kiszolgálást is nyújtanak. A komplex bútorértékesítés a tervezésnél, tanácsadásnál kezdődik és a kulcsrakész átadással, azaz beépítéssel végződik az ügyfél otthonában.

Határidő, megbízhatóság

A mai szakemberhiányos időkben nagy kincs már az is, ha egyáltalán válalkozót talál az ember, hát még olyan megbízható válalkozót, aki az igényeknek megfelelően és határidőre el is készíti a bútort a kívánt jó minőségben.

Vizsgáljuk meg, mi biztosítja az ígért határidőt, van-e a válalkozónak gyártás- és határidőtervező rendszere, vagy csak mond egy időpontot, aminek kétséges a betartása. Akár több hónapos csúszások is előfordulhatnak a többször is módosított határidőkben. Hol készül a bútor, milyen körülmények között? Ez is sok mindent elárul. Rendelkezésre állnak-e a minőségi bútorgyártás feltételei, mennyi ideje foglakozik a válalkozás a bútorgyártással? Van-e bemutató terem, ahol a bútorokat meg lehet nézni, ki lehet próbálni, meg tud-e nevezni referenciákat, akiktől megkérdezve az elégedettséget, már biztosabbak lehetünk a dolgunkban? Tömörfa bútor esetén mikor és honnan szerezte be az alapanyagot a gyártó? Mennyi ideig és milyen körülmények között száradt a fa? Milyen gép parkkal, milyen munkatársak és milyen körülmények között készítik el a bútorokat? Van-e írásbeli árajánlat, részletes műszaki leírással? Ad-e a vállalkozó rendelés visszaigazolást, melyen a gyártási és a szállítási határidők jelezve vannak?

Ár

A nagy” bútorgyártók közötti “ki tud még olcsóbbat?” versenynek a minőségben és tartósságban megjelenő hátrányok révén mindig a vásárló a biztos vesztese.

Az olcsó ár szinte mindig valamilyen gyenge tulajdonságot, vagy hátrányt takar:
Nem emlékszem olyan esetre, hogy valaha is jól jártam volna olcsón vásárolt termékkel. Az esetek zömében hamar kiderül az olcsó ár hátterének oka.

Nézzük csak, mi is rejlik az olcsó árak és a ”no name” dömping tucattermék mögött:

Sajnos a külföldi áruházak kínálatára sok esetben jellemző, hogy sem az utánrendelésre, sem a kiegészítésre nincs lehetőség.

Ami az árakat illeti, én is elragadtattam már magam, amikor egy olcsó terméket megláttam. A tiszavirág életű “kedvező ár” érzése helyett a tudatos, értékelemzett döntést válasszuk, mert az átgondolatlan döntéseket megbánhatjuk később. Azt javaslom, számoljanak és gondolkodjanak hosszú távon, keressék az igazi értékeket, melyeknek évtizedek múlva is ugyanúgy tudnak majd örülni, mert a kisebb ár öröme gyorsan múlik a minőség okozta problémák miatt, és az olcsó a végén nagyon drága lesz. Ha spórolni szeretnénk, takarékoskodjunk inkább a folyamatos bútorcserébe fektetett időnkkel és az energiánkkal. A racionális döntések mellet már jöhet az érzés és az érzelem is, melyek a hosszútávú elégedettséget is hozzák majd magukkal.

Komplexitás

Érdemes figyelembe venni még, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak és milyen támogatásokat adnak a bútorok mellé. Célszerű olyan megbízható, hazai gyártót vagy forgalmazót választani, mely az egész ház bútorzatában tud segíteni ugyanazzal a stílussal, fafajjal, színnel, ezzel harmóniát teremtve az egész lakásban. Gondoljunk a bútorzat későbbi bővítésére és az utánrendelésre is.

Tehát a megbízhatóság, a garancia, az utánrendelés, a bővítés lehetősége, a javítás és a terméktámogatás szempontjait is vegyük górcső alá. Kérdezzünk rá a szállításra, beszerelésre (ki, mikor, hogyan?). A komplexitás itt is nagy előny, rengeteg időt és kényelmetlenséget megspórolhatunk magunknak ezáltal.

Értékesítés vagy eladás

Amikor egy ügyfél bútort szeretne vásárolni, tulajdonképpen egy probléma megoldásában van szüksége segítségre. Keresi a megoldást és a támogatást, hogy a számára megfelelő, lehető legjobb döntést tudja meghozni, ezért nem mindegy, kihez fordul.

A bútorértékesítő “különös” ismertetőjegyei:

Tömörfa bútorok szívvel, lélekkel

A Pfiffer Bútor Mór Kft. gyártó üzemében a nyers farönk megmunkálásától a kész bútorig precízen és nagy odafigyeléssel készülnek a tömörfa bútorok. A vállalkozás elhivatott munkatársai az érzéseiket is beleadva alakítják ezeket a bútorokat: hiszik és vallják, hogy az igazi tömörfa bútorok nem sorozatban gyártódnak, nem műanyagokból készült, fát utánzó tömegtermékek, minden egyes darab egyedi és megismételhetetlen, melynek saját története van.

A magyar munkatársakkal készülő tömörfa bútorok nem kerülnek a nagyáruházak akciós palettájára tömegtermékként. A pontos gyártási határidők, a prémium minőség, a teljeskörű kiszolgálás (tervezés, gyártás, szállítás, beépítés egy kézben) alapértelmezett értékeket jelentenek nálunk. A magas minőségü tömörfa bútorgyártásnak különleges “elvárásai” vannak. Élő anyag ezért nagy tapasztalat, odafigyelés és sok idő kell hozzá, mert a fának lelke van.

A Vértes lábánál fekvő móri 3 hektáros saját tulajdonú iparterületen készülő tömörfa bútorválasztékban klasszikus és modern stílusban készülnek nappali-, hálószoba- és előszobabútorok, étkezőgarnitúrák, valamint kiegészítő bútorok is. Tömörfa bútorajtókat gyártunk stúdióknak és konyhabútorgyártóknak is. A színválasztéknak, marási mintáknak és egyedi méretre alakíthatóságnak köszönhetően a bútorcsaládok elemei rugalmasan igazíthatók az adott környezethez és a vásárlók egyedi igényeihez.

Tömörfabútorainkat a világhírű Blum vasalatokkal szereljük. Teljes kihúzású, hangtalan működésű rejtett fiókmozgatók, csillapított csukódású ajtópántok, gázteleszkópos vasalatok, egykezes működtetésű asztalvasalatok lágy csukódással – ezek mind a kiváló minőségű vasalatok jellemzői.

Az összes tömörfa bútorunkat a válalkozás magyar munkatársai tervezték, tesztelik, fejlesztik, ezáltal minden esetben kizárólag egyedi terméket kap az ügyfél tőlünk, szükség szerint saját igényeihez igazítva. Az ügyféllel közösen történő tervezés alatt egy életre szóló érzelmi kötődés is születik a tömörfa bútor és tulajdonosa között.

A kínálatban megtalálhatók klasszikus és modern stílusban is a nappali-, hálószoba-, előszoba-, étkezőbútorok és a kiegészítő bútorok is. Különleges, egyedi tervezésű bútorok gyártásában is közreműködünk, akár a vevő által választott asztalosokkal és kivitelezőkkel is.

A komplex termékpalettának köszönhetően akár egy egész otthont, vagy elegáns irodát is be tudunk rendezni egységes stílusban, egymással harmonizáló bútorokkal.

A szállítás Magyarország egész területén saját járművel történik, a szakszerű beépítésről ugyancsak saját munkatársaink gondoskodnak. Fontos számunkra a környezettudatosság is, mely a gyártástól a szállításig végigkíséri a termékeinket. A csomagolás többször használatos, puha, szivacsos szövet zsákokból készül, nincs csomagolási hulladék, ez ugyanakkor garanciát is jelent a termék sérülésmentes átadására.

Nagy örömömre szolgál az, hogy az ügyfeleink körében egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatosság, a tartósság és az egészséges tiszta anyagok. Egyre többen keresik a külcsíny mellett a belső tartalmat és az igazi értéket is. Jó érzés látni, amikor a bemutatótermünkben a vásárlóink simogatják a bútorainkat, ösztönösen vonzódnak a természetes anyagokhoz, melyek évezredek óta jelen vannak az ember életében úgy, mint a föld és a víz.

A Pfiffer Bútor Mór Kft. lelkes csapata 25 éves bútorgyártó tapasztalattal szívesen segít ötleteivel, hogy lakását – tömörfa bútorokkal – otthonná varázsolja saját igényei alapján. Megmutatjuk üzemünket munka közben a bemutató terem teraszáról, hogy érezze a friss fa illatát és tapasztalatokat szerezzen arról, hol és hogyan készülnek ezek a tömörfa bútorok.

"Olyat kínálunk, ami abból van, aminek látszik, ott készül, ahol mondjuk, akkorra készül el, amikorra ígérjük, és nagyobb érték, mint gondolnánk!"

Olyan Tömörfa bútorokat készítünk, melyeknek lelkük van, velünk élnek, generációkon át kiszolgálnak bennünket. Számunkra ez és elégedett vásárlóink jelentik az igazi értéket.

#tömörfa #tömörfa bútor #minőségi bútor #pfifferbútor

2019.08.26., hétfő

A termék nagyon tetszik, és boldog vagyok, hogy ezt választottam. Beépítéssel, és szállítással nagyon elégedett vagyok, a két fiatalember akik szállították figyelmesek voltak.

MZSné

Nagy örömünkre megérkezett tegnap a bútor. Köszönjük a precíz leszállítást, a két kedves kolléga udvarias, szolgálatkész hozzáállását és a bútor db-ok gyors felállítását.

K.Gyuláné

Köszönettel megkaptam a megrendelt bútort. Nagyon szép és jó a minősége. Gratulálok! Nagyon aranyos volt az ügyintéző és nagyon rendes volt a műszaki kolléga

H.Ferenc

Megérkezett a megrendelt bútor. Nagyon megvagyok elégedve a bútor minőségével és a kiszállító személyek lelki ismeretes munkájával is. Kívánok a Pfiffer Bútor összes dolgozójának jó egészséget és minden jót az életben.

R.Anikó

Kedves Pfiffer Bútor! Minden elismerésem az Önöké! A leszállított bútorok csodálatosak. Családunk egy álma vált ma valóra! Üdvözlettel: Nagy család

Nagyné Magdolna

Kedves Barbara, Kedves Lilla! Ma összeszerelték a csodálatos hálószobabútort. Minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon köszönöm a segítségüket és a szerelőknek a professzionális munkát! Külön köszönet az ajándékért, nagyon jól mutat az áthidalón.

L. László

Kedves Barbara! Egy órája mentek el a szakemberek, mi pedig azóta is csak ülünk és tátott szájjal raktározzuk, amiben részünk van. Köszönünk mindent!

N.János
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben