Miért fontos a párásítás?

Egészséges otthonteremtés tiszta levegővel igazi fa bútorokkal

Otthonunk klímájával akkor lehetünk maradéktalanul elégedettek, ha a hőmérséklet, és levegőtisztaság mellett a lakásunk páratartalmát is mérni, illetve szabályozni tudjuk. Naponta 20.000 lélegzetvétellel 12.000 liter levegőt áramoltatunk át szervezetünkön. Sem a túl sok, sem pedig a túl kevés páratartalom nem egészséges. 

Korunk szennyezett levegője is hozzájárul, hogy a nyálkahártyánk folyamatos irritációnak legyenek kitéve, amit a száraz levegő csak ront, és elősegíti a kellemetlen jelenségek kialakulását, emellett a magas páratartalom káros a házak szerkezetére is.

Mekkora az optimális páratartalom?

Az optimális páratartalom mely a tömörfa bútoroknak is ideális: 20-22°C hőmérsékletű helyiségben 40-60% közötti relatív páratartalom mondható ideálisnak. A fűtési szezon beindulásával otthonunk levegőjének páratartalma jelentősen lecsökkenhet. Az általános vélekedés szerint a nappali levegője ideálisan 21 °C hőmérsékletű.

A hálószobában az alváshoz legideálisabb a 18-19 °C, a túl meleg levegőjű hálószoba rontja az alvás minőségét, nehezebb az elalvás, az alvás felületesebb lesz, a mikro ébredések és az éjszakai felriadások száma is megnövekszik, kisgyermekeknél, kiváltképpen csecsemőknél ennél pár fokkal magasabb hőmérséklet kívánatos.


Minél nagyobb a kinti és a benti levegő között a hőmérséklet különbség, annál szárazabb lehet a levegő a szobában.

A levegő relatív páratartalma azt az értéket fejezi ki, hogy a levegőben levő vízgőz tartalom hány százaléka annak a maximális vízgőz tartalomnak, amelyet a levegő az adott hőmérsékleten maximálisan befogadhat.

Míg 0°C és 100% relatív páratartalomnál 4,8 g vízpára van 1m3 levegőben, 20°C és 100% relatív páratartalomhoz már 17,3 g vízpára kellene.

Ezért amikor szellőztetünk, az utcai (különben ott magas relatív páratartalmú) levegő a lakásba bekerülve fölmelegszik, és miközben úgynevezett abszolút páratartalma nem változik, a relatív páratartalma 20-30 százalékra csökken.

Miért fontos otthonunkban a párásítás?

Allergénmentesítés: az egyik legfőbb allergiakiváltó tényező a poratka. A porszívózással még nem oldódik meg a kérdés, az ágyneműben is ottvan, valamint a gyerek kedvenc plüssállataiban is. A levegő nedvességtartalmának növelésével mérsékelhető a  pollenek, szálló por koncentrációja, ezáltal ingerlő hatása.

Légúti panaszok: száraz környezetben a nyálkahártyák irritációja könnyen kialakulhat. Szemek szárazsága, torokkaparás, szájszárazság, köhögés.

Lakókörnyezet: fabútoraink és a parketta kiszáradhat, a növények hervadoznak.

2022.10.27., csütörtök

A termék nagyon tetszik, és boldog vagyok, hogy ezt választottam. Beépítéssel, és szállítással nagyon elégedett vagyok, a két fiatalember akik szállították figyelmesek voltak.

MZSné

Nagy örömünkre megérkezett tegnap a bútor. Köszönjük a precíz leszállítást, a két kedves kolléga udvarias, szolgálatkész hozzáállását és a bútor db-ok gyors felállítását.

K.Gyuláné

Köszönettel megkaptam a megrendelt bútort. Nagyon szép és jó a minősége. Gratulálok! Nagyon aranyos volt az ügyintéző és nagyon rendes volt a műszaki kolléga

H.Ferenc

Megérkezett a megrendelt bútor. Nagyon megvagyok elégedve a bútor minőségével és a kiszállító személyek lelki ismeretes munkájával is. Kívánok a Pfiffer Bútor összes dolgozójának jó egészséget és minden jót az életben.

R.Anikó

Kedves Pfiffer Bútor! Minden elismerésem az Önöké! A leszállított bútorok csodálatosak. Családunk egy álma vált ma valóra! Üdvözlettel: Nagy család

Nagyné Magdolna

Kedves Barbara, Kedves Lilla! Ma összeszerelték a csodálatos hálószobabútort. Minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon köszönöm a segítségüket és a szerelőknek a professzionális munkát! Külön köszönet az ajándékért, nagyon jól mutat az áthidalón.

L. László

Kedves Barbara! Egy órája mentek el a szakemberek, mi pedig azóta is csak ülünk és tátott szájjal raktározzuk, amiben részünk van. Köszönünk mindent!

N.János

Kedves Anikó és János! A mai napon kiszállításra került a legyártott bútorom. Tökéletesen néz ki és minden mérete és funkciója a megrendelés szerint történt. Nagyon köszönöm az igényes munkát ami a megrendeléstől a kiszállításig bezárólag volt tapasztalható. Jó volt Önökkel üzletelni és örömmel fogom használni a minőségi bútorokat!

N.Csaba
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben