Elérhető fafajták

bútorajtókhoz

fafaj,madárcseresznye,vadcseresznye,cseresznyefa
Vadcseresznyefa

Az erdei vadcseresznyefa (másnéven madárcseresznye) nem található ültetvényes erdőkben, csak szórványosan fordul elő ez a különleges fafaj. Szépsége mellett értékét növeli a ritkasága és hogy az erdészek "úgy vadásszák össze" ezeket a fákat, nincs zárt állomány belőlük. Jól látható ez márciusban, ekkor gyönyörű látványt nyújt amikor fehér virágba borul a zöld lombos fák között. Ilyenkor mérhető fel igazán, hogy egy nagyobb erdőrészen hol és mennyi vadcseresznyefa található.

fa,tömörfa,tölgy,alapanyag
Tölgyfa

A fák királya, a királyok fája. Ha megkérdezünk valakit, milyen a szép fa, valószínűleg azt fogja mondani, hogy a törzse ágai vastagok, levelei fényesek, dús lombja bő árnyékot ad az alatta megpihenőknek. Pontosan ilyen fa a tölgy is, melyet nem hiába neveznek az erdők királyának. Értékes, jól megmunkálható keményfa, a tölgyek hatalmas, erős, szabálytalan koronájú fák melyek akár 40-50 méter magasra is megnőnek.

fa,tömörfa,kőris,alapanyag
Kőrisfa

Fája értékes: sűrű, kemény és rugalmas, szilárdsága meghalatja a tölgyekét és a szilekét. Barna gesztje miatt sokfelé "barna kőrisnek" is nevezik, a a szép rajzolatot adó egyedeket pedig "habos kőrisnek". Tulajdonságaiban hasonlít a tölgyfára, de annál világosabb fafaj. Magyarországon több fajuk is létezik azonban a leggyakoribb a magas kőris, mely a hazai erdők 1%-át alkotja.

tömörfa,fa,alapanyag,feketedió
Fekete diófa

A fekete dió gyorsnövésű könnyű fa. Először szürke, majd később barnától feketéig terjedő színű, apró pikkelyű, barázdált kéreg borítja, a kor előrehaladtával a barázdák mélyebbé válnak. A fából egy átlagos tömörségű, de nagyon szilárd, tartós és jól hajlítható ipari faanyag nyerhető.


Választható színek

Cseresznyefa
dió
antikolt cseresznye
cseresznye
mahagóni
Fekete diófa
dió matt lakkos
natúr matt lakkos
Kőrisfa
hamvas szürke
wenge
dió
körte
natúr selyemfényű lakk
konyak
hófehér
krém
vaj sárga
csontfehér
hófehér / átlátszó erezet
csontfehér / ezüst
csontfehér / öregdió
csontfehér / vörös dió
vajsárga / arany
hófehér / barack
csontfehér átlátszó erezet
kvarc
Tölgyfa
hófehér - (mélyerezett)
fehérített tölgy
antracit
wenge
barna
mahagóni
konyak
natúr selyemfényű lakk
natúr matt lakk
Vad tölgyfa
natúr matt lakk

A képek illusztrációk, a színek, struktúrák a valóságban eltérőek lehetnek !

A termék nagyon tetszik, és boldog vagyok, hogy ezt választottam. Beépítéssel, és szállítással nagyon elégedett vagyok, a két fiatalember akik szállították figyelmesek voltak.

MZSné

Nagy örömünkre megérkezett tegnap a bútor. Köszönjük a precíz leszállítást, a két kedves kolléga udvarias, szolgálatkész hozzáállását és a bútor db-ok gyors felállítását.

K.Gyuláné

Köszönettel megkaptam a megrendelt bútort. Nagyon szép és jó a minősége. Gratulálok! Nagyon aranyos volt az ügyintéző és nagyon rendes volt a műszaki kolléga

H.Ferenc

Tisztelt Szücs Zsuzsanna! Megérkezett a megrendelt bútor. Nagyon megvagyok elégedve a bútor minőségével és a kiszállító személyek lelki ismeretes munkájával is. Kívánok a Pfiffer Bútor összes dolgozójának jó egészséget és minden jót az életben.

R.Anikó

Kedves Pfiffer Bútor! Minden elismerésem az Önöké! A leszállított bútorok csodálatosak. Családunk egy álma vált ma valóra! Üdvözlettel: Nagy család

Nagyné Magdolna
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás
Rendben